Flowers – en klassiker som håller

Flowers är en spelautomat från NetEnt som har ett antal år på nacken. Jag tror att det var 2011 som spelet lanserades, men jag är inte säker. Hur som helst håller Flowers i min mening verkligen måttet fortfarande om vi kikar på designen. Designen är avskalad men samtidigt färgglad och sprudlande på ett sätt som aldrig går ur tiden. Jag gillar särskilt de små detaljerna, så som till exempel att linjernas nummer markeras med små krukor i olika färger. Den blå bakgrunden passar perfekt till spelets generella känsla och logon är designad i en charmigt naiv stil.

När utvecklingen hela tiden går mot mer avancerade videoslots, både när det gäller grafik och ljud, är det uppfriskande med slots som med en mer enkel design ger så mycket mer. Flowers är, enligt mig, ett utmärkt exempel på en slot som känns tidlös. Den kommer att vara lika aktuell om fem år som den är nu.

Men, nog om design. Hur är själva spelidén och spelkänslan? Jo, spelidén är i grunden ganska enkel, med de vanliga insatsfunktionerna och bonusfunktionerna. Samtidigt finns en unik egenskap när det gäller symbolernas värde. Det är nämligen så att var och en av de totalt fem blomsymbolerna finns i två varianter, en enkelsymbol och en dubbelsymbol. Dubbelsymbolen räknas, som du kanske kan räkna ut, helt enkelt dubbelt vilket innebär att en kombination av en enkelsymbol och en dubbelsymbol ger en träff på tre symboler i det fall de landar invid varandra på en insatslinje. Med den här funktionen finns möjligheten att få hela 10 symboler på rad.