Steam Tower – snyggaste slotten från NetEnt

De snyggaste spelautomaterna är i min mening spel som har en röd tråd i grafiken, en röd tråd som löper genom varje enskild del i spelidén och som passar perfekt för bonusfunktionerna. Det finns inget värre än en slot som känns som ett hopkok av olika stilar. Allt ska hänga ihop och alla övergångar ska vara väl genomtänkta.

Det är, ärligt talat, inte alla spelautomater som fungerar som jag vill, rent grafiskt det vill säga. Allt för många slots är lapptäcken av designelement. Värst är när olika designelement har en skarp kontrast mot varandra eller till och med har olika upplösning. Usch!

En slot som jag verkligen uppsattar utifrån mina kritiska designögon är Steam Tower från svenska Net Entertainment. Jag vet sedan tidigare att de designers som skapar grafik och animationer hos NetEnt är rasande skickliga på att få ihop allt till en helhet, men i Steam Twower tycker jag att de har överträffat sig själva. Steam Tower är ett mästerverk av en slot och en analys av spelets grafik och animationer borde vara obligatorisk på alla kurser inte bara inom webbdesign och liknande utan i all form av design.

Steam Tower är, om du inte redan känner till spelet sedan tidigare, en slot med ett lite märkligt tema för vilket NetEnt har samlat inspiration både från medeltida folksagor, den engelska viktorianska tiden och den konstnärliga steampunk-genren. Det är verkligen inte en picknick att få ihop designelement från dessa idéer och att dessutom få dem att harmoniera är ingen promenad i parken direkt. Jag blev begeistrad första gången jag provspelade Steam Tower och jag är fortfarande imponerad.